Schoorsteenrenovatie, loodwerk, dakcoatingen & impregneren

Schoorsteenrenovatie

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging. De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze o.a. opnieuw te voegen en impregneren.

schoor2  schoor1
(
Schoorsteenrenovatie door voeg- en gevelreiniging Bloemberg)

Loodwerk

Loodwerk is een ambacht wat dagelijks door ons wordt uitgevoerd. Wij beschikken over de middelen en kennis om deze materialen in een gewenst eindresultaat te verwerken. Door de combinatie van ambacht, moderne technieken en uitvoeringen in eigen beheer kan alles op maat naar uw wens gemaakt worden. Daarbij maken wij uitsluitend gebruik van materialen die jaren mee gaan.

Dakcoating

Dakcoating heeft enkele grote voordelen; het is een veel goedkoper alternatief dan nieuwe dakpannen, het biedt bescherming tegen allerlei invloeden van buitenaf. Voordat uw dak wordt voorzien van een coating laag, wordt uw dak eerst gereinigd en behandeld.
Mocht u meer vragen hebben over de verschillende coatings, neem dan contact met ons op.

Impregneren

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.

Comments are closed